RENKLERİN GÜCÜ ADINA

RENKLERİN GÜCÜ ADINA 

Çoğu meyve ve sebze topraktan aslında renk koduyla birlikte çıkıyor. Yani, bitkinin rengi ne kadar sağlıklı olduğunun da göstergesi. Üstelik St. Louis Üniversitesi’nden Diyetisyen Dr. Susie Nanney’e göre; çoğumuz da hala bu enerji deposu pigmentleri daha zayıf renklerdeki (ve tabii ki zayıf besin değerindeki) meyve ve sebzelere tercih ediyoruz. Aşağıdaki rehberi kullanarak tabağınızı renklerle güçlendirmeniz mümkün.


Yeşil > Brokoli:
Yeşil fasulyeye göre 6 kat daha fazla selenyum ve 5 kat daha fazla C vitamini içerir.


Beyaz > Karnabahar:
Patatese göre 2,5 kat daha fazla kalsiyum ve 34 kat daha fazla K vitamini içerir.


Sarı/Turuncu > Patates:
Mısıra göre 2 kat daha fazla lif ve 355 kat daha fazla beta-karoten(provitamin A) içerir.


Kırmızı > Domates:
Elmaya göre 5 kat daha fazla C vitamini ve 4 kat daha fazla folat B (B vitamini grubu) içerir


PORTAKALI SIKIN VE DİZ AĞRISINI UNUTUN


Taze sıkılmış portakal suyunun vücudumuza sağladığı yararı sadece gripten korumaktan ibaret sanıyoruz. Oysaki turunçgillerde bulunan bileşiklerden biri eklemlerdeki iltihaplanmayı da azaltabiliyor. İngiliz bilim adamları, yüksek oranda beta-kriptoksantin alan kişilerin, daha az alanlara göre, romatiod artrit (bağışıklık sisteminden kaynaklanan romatizma) semptomu olan eklem iltihaplanmasına maruz kalma ihtimalinin yarı yarıya azaldığını belirtiyor. Bunun en önemli sebebi ise içerikteki antioksidanların hareketi. Her gün sadece 1 bardak taze sıkılmış portakal suyu içmek, riski azaltmak için yeterli olan beta-kriptoksantini temin etmenizi sağlar.


SUÇ DAMAK TADINIZDA


Kilolarınızın altında yatan sebep, belki de dilinizin ucunda saklı. Rutgers Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırma, tat alma cisimciklerimizin kilonuzu kontrol etme sırrını elinde tutabileceğini gösteriyor. Uzmanlar tat alma duyusu zayıf olan kişilerin, iyi tat alanlara göre vücut kitle indekslerinin 2,5 puan daha fazla olduğunu tespit etti. Bunun nedeni ise tat alma cisimcikleri pek hassas olmayan kişilerin çoğunlukla daha yüksek kalorili tatlı ya da yağlı yiyecekleri tercih etmeleri. Kendinizinkini mi merak ediyorsunuz? Eğer biber yemek sizi terletiyorsa, diliniz çok hassas demektir. Biberin acısını zorla fark ediyorsanız, yapay tatlandırıcılar tam size göre demektir.


YEŞİL ÇAY MUCİZESİ


Göbeğinizi eritseniz bile tekrar eski haline dönmesi hiç de zor değil. Neyseki Hollandalı bilim adamlarının yaptığı bir araştırma, yeşil çayın verdiğiniz kiloları geri almanızı engellrdiğini ortaya çıkardı. Araştırmacılar 3 ay boyunca 76 kişinin beslenme programına yeşil çay ya da plasebo alan grubun verdiği kiloların neredeyse %40’ni geri aldığı görüldü. Yeşil çay bu etkiyi, içeriğindeki ‘epigallokateşin gallat’ (EGCG) adlı bir antioksidana borçlu. EGCG kafein ile birleşince yağ oksitlenmesi ve istirahat metabolizma hızını (RMR) ateşliyor. Yeşil çay özleri hap şeklinde de alınabiliyor; ancak bu hapların çok azının içerisinde kafein bulunuyor. Yani yeşil çayı demlenmiş içecek şeklinde tüketmek gerekiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Nekadar bilinçli yaşıyoruz ?

HEALTH IS HEALTH

GÜNLÜK YAŞAMDA GÖLGELEDİĞİMİZ AYRINTILAR

About me

istanbul, Türkiye
I am ambitious ,cheerful ,hard working ,genius,insatiate ... In love be like the sun, in friendship and brotherhood be like a stream, in covering the faults be like the night, in humility be like the ground, in anger be like a dead person, be whatever you might be, either look like what you are or be like the way you appear...
Powered By Blogger