WATER


Çok basit.
Yasamın kaynagı...
İnsan vucudunun 3/4 u...
En kucuk metabolik olylarda bile ihtiyac duyulan sey...
Eger yogun bir antreman programınız varsa,
vucudunuz icin yapabileceginiz en basit sey; daha fazla SU icmektir...

1.Yeteri kadar icmiyorsunuz
Soda veye kahve, hicbir zaman suyun yerini tutmaz.Cunku kafein gibi bircok madde daha fazla suyun vucuttan atılmasına sebeb olur.

2.Vucuttan toksinlerin atılmasını saglar
Su vucuttan toksinlerin ve diger metabolik atıkların dısarı atılmasını saglar.Eger yuksek miktarda protein alıyorsanız, vucutta yuksek miktarda nitrojen var demektir. Eger kilo almak icin cok fazla yemek yiyorsanız; bobreklerinizin gorevlerini yapabilmeleri icin daha fazla suya ihtiyacınız var demektir.

3.Yag yakmanızı saglar
Eger yeteri kadar su icmiyorsanız, bobrekleriniz duzgun sekilde calısamaz. Eger bobrekleriniz yeteri kadar calısmazsa, bobregın bazı gorevlerini karaciger yapmak zorunda kalır.Karacigerin kendi isini daha az yapması demek ise daha az yag yakmak anlamına gelir.Ayrıca su icmek fazla aclık hissetmenizi engelleyebilir.

4.Cildinize saglık verir
Su icmek hucrelerinizin daha saglıklı, baska bir deyisle derinizin daha yumusak ve puruzsuz ve daha kaliteli olmasını saglar

5.Su ic organlarınızı korur
Eger gunde 4000 kcal uzerinde besleniyorsanız, ic organlarınızın saglıklı ve duzenli calısması ve kalması icin daha fazla su icmelisiniz.

6.Eger cok tuz tuketiyorsanız
Eger cok tuz tuketiyorsanız, bu sizin icin sorun olabilir.Yuksek degerlerde sodyum girdisi vucudun su dengesini bozabilir. Tuz alımını azaltın yada daha fazla su icin.

7.Su supplementlarınızın daha iyi calısmasını saglar
Supplementler (örn: creatin) kas hucrelerinde su tutulmasına sebeb olur.Ve bircok urunun islevini yerine getirebilmesi icin bolca suya ihtiyacınız vardır.Eger yogun bir antreman programınız varsa, temel vitaminlere ihtiyacınız var demektir, ve bircok vitaminin vucutta ise yaraması icin suya ihtiyac duyulur.

0 yorum:

Yorum Gönder

Nekadar bilinçli yaşıyoruz ?

HEALTH IS HEALTH

GÜNLÜK YAŞAMDA GÖLGELEDİĞİMİZ AYRINTILAR

About me

istanbul, Türkiye
I am ambitious ,cheerful ,hard working ,genius,insatiate ... In love be like the sun, in friendship and brotherhood be like a stream, in covering the faults be like the night, in humility be like the ground, in anger be like a dead person, be whatever you might be, either look like what you are or be like the way you appear...
Powered By Blogger