CİLDİMİZ



Cilt sağlığı için ne yapalım?


C vitamini: Cilt esnekliğini sağlar. Normal alımı 150-300mg olarak günlük gösterilir. Sporcular 500-1000mg almalıdır.


Çinko: Saçın beyazlamasını engeller. Kabak çekirdeği ve zencefil kökünde bulunur. Normal alımı 10mg olarak gösterilir. Erkek sporcular günde 35mg(kısa dönem için 60mg) almalıdır. Bayanların günde 5mg alması da yeterlidir.


Sülfür: Lahana, brokoli, sarımsak ve soğan en zengin kaynaklarıdır. Sadece doğal gıdalardan almak yeterlidir.


Silika: Cilt esnekliğinin korunmasını sağlar, kemikleri güçlendirir, sağlıklı tırnaklar ve parlak saçların oluşmasını sağlar. Salatalık, domates, dolmalık biber ve yulafta bulunur. Doğal gıdalardan temin edilebilir.


Magnezyum: Hücre zarlarındaki su pompalamayı kontrol eder, bu da atıkların temizlenmesini sağlar, aşırı tuz ve diğer toksinlerin sebep olduğu fazla su tutulmasının önüne geçerek hücreyi rahatlatır. Yeşil yapraklı sebzeler en iyi kaynaklarıdır. Kasları ağır yoran spor dallarında günlük 200mg magnezyum takviyesi uygundur.

En etkili cilt kremi aslında 'SU'

Cilt önemli bir toksin atma yolu. Zararlı maddeler ciltten terleme yoluyla atılıyor. Yaşla birlikte deri giderek nem oranını ve esnekliğini kaybediyor. Bunu çok ucuz ve çok sağlıklı bir şekilde çözecek tek şey ise bol su içmek. Bol su içmekle derinin hem nem oranı artıyor hem de suyun yardımıyla çok sayıda toksin atılarak cilt parlak, diri ve genç kalıyor. Bu nedenle günde an az 2 litre su içerek hücreleri temizlemek, dolgunlaştırmak ve kırışıklıkları azaltmak mümkün. Kahve, çay ve meyve suyu gibi sıvı gıdalar tüketmek cildin su ihtiyacını karşılamıyor. Kahve ve soda, idrar söktürücü olup su kaybına sebep oldukları için çok tüketilmemeli.
 


0 yorum:

Yorum Gönder

Nekadar bilinçli yaşıyoruz ?

HEALTH IS HEALTH

GÜNLÜK YAŞAMDA GÖLGELEDİĞİMİZ AYRINTILAR

About me

istanbul, Türkiye
I am ambitious ,cheerful ,hard working ,genius,insatiate ... In love be like the sun, in friendship and brotherhood be like a stream, in covering the faults be like the night, in humility be like the ground, in anger be like a dead person, be whatever you might be, either look like what you are or be like the way you appear...
Powered By Blogger